Παραλίες

Στα 16 χιλιόμετρα από την Καβάλα, η Νέα Πέραμος συναγωνίζεται σε ομορφιά τα πιο γνωστά τουριστικά μέρη της Ελλάδας, αφού διαθέτει εκπληκτικές παραλίες και  μοναδικές ταβέρνες με το καλύτερο ψάρι της περιοχής. Απέναντι από την παραλία της Νέας Περάμου οι παραθεριστές βλέπουν μια βραχονησίδα γνωστή ως Φιδονήσι. Από την Νέα Πέραμο υπάρχει και ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θάσο.

Οι Αμμόλοφοι, με τα κρυστάλλινα νερά τους, βρίσκονται 18 χλμ. από την Καβάλα και 2 χλμ. από τη περιοχή της Νέα Περάμου. Έχει μήκος 3 χλμ. και συνδυάζει ψιλή άμμο με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργεί στον επισκέπτη τη ψευδαίσθηση πως βρίσκεται σε κάποια εξωτική παραλία! Η παραλία των Αμμολόφων κατατάσσεται στη λίστα των δέκα ωραιότερων παραλιών της Ελλάδας και για αυτό το λόγο προσελκύει πλήθος κόσμου κάθε καλοκαίρι.

Επιπλέον στο διαδίκτυο έχει λάβει την πέμπτη θέση ενώ έχει βραβευθεί με τη γαλάζια σημαία  για τα καθαρά νερά της. Η παραλία χωρίζεται σε τρία τμήματα με την παρουσία βράχων και τα ονόματα αυτών ξεκινώντας από τα ανατολικά προς τα δυτικά είναι: πρώτοι Αμμόλοφοι, δεύτεροι Αμμόλοφοι και τρίτοι Αμμόλοφοι.  Διαθέτει οργανωμένη παραλία με beach bars, ξαπλώστρες, ομπρέλες καθώς και δωρεάν parking. Η είσοδος σ’ όλες τις πλαζ είναι ελεύθερη. Για τους λουόμενους που προτιμούν κάτι πιο ήρεμο και χαλαρό, μπορούν και πάλι να επισκεφτούν τους Αμμόλοφους για να «εξερευνήσουν» τις ανεκμετάλλευτες πλευρές τους. Μπορεί κανείς να φτάσει με το υπεραστικό λεωφορείο ως τη Νέα Πέραμο, κι από εκεί να περπατήσει ή να πάρει ταξί. Κατά τη θερινή περίοδο υπάρχει απευθείας δρομολόγιο μέσω του ΚΤΕΛ.